Romania, gazda uneia dintre cele mai dure competitii mondiale!

REDBULL ROMANIACS

De 18 ani pe harta internationala de hard enduro 

România, gazda uneia dintre cele mai dure competiții mondiale!

Într-o perioadă în care sportul este pe buzele tuturor, Jocurile Olimpice fiind în desfășurare, la Sibiu tocmai s-a încheiat cea mai aprigă competiție hard enduro din lume. România este, de 18 ani, pe harta internaţională a raliurilor de motociclism enduro prin competitia Romaniacs. 

Sâptămâna care tocmai a trecut a fost testul suprem al motocicletelor. Și nu pentru că e un test de rezistență la posete și căzături de pe cele mai abrupte stânci, ci pentru că, în doar 4 zile, piloții au adunat ore în regim de cursă, cât în 2-3 luni de ieșiri normale.

Vorbind de numărul de ore, începem cu Jozsa Norbert Levente (ATHMoto) care a adunat aproape 25 ore în șaua motocicletei (GASGAS) la clasa PRO (fără alte penalizări)! Norbi, anul acesta, a finalizat Romaniacs-ul pe locul 17 din cei mai buni 45 de piloti ai lumii, de data aceasta RBR devenind și etapă din noul Campionat Mondial de Hard Enduro!

Putem spune ca pilotul Master Bike Cluj are o evoluție constantă în cursă, dar și cu locuri unde Norbi a simțit că putea îmbunătății rezultatul! De exemplu în ziua 2, cea mai grea dintre toate, era mult mai bine clasat, chiar înaintea ultimei urcări de GOLD, dar a rămas fără apă, iar căldura și dezhidratarea și-au spus cuvântul. În ultima zi de cursă, a făcut pană și a întârziat mult pe traseu.

Rienk Tuinstra anul acesta trebuie să se mulțumească doar cu locul 34 la Romaniacs. Susținut de Enduro Riding Sibiu și Profi Moto Shop, începe bine primele doua zile de cursă, dar este nevoit să abandoneze în ziua 2, ziua considerată și cea mai grea din istoria Romaniacs-ului.

Următorul pilot, sușținut de Nordica Moto și Profi Moto Shop, de la clasa PRO, este Nicolae Vasiu care, cu doar câteva zile înaintea Romaniacs-ului, cumpăra un GASGAS EC300 2022 pe care-l și aruncă în cea mai dură competiție din lume! Nicu încheie cursa pe locul 35.

Piloții oficiali GASGAS FACTORY RACING, Taddy Blazusiak și Michael Walkener, care duc la bun sfârșit Romaniacs-ul la ghidonul unui GASGAS EC 300 2022, Taddy pe locul 6, chiar menționând că motocicleta a fost impecabilă din ziua 0 până la Finish! Walkner, juniorul luat de echipa GASGAS, termină pe locul 9 în clasamentul general!

​ #BBD0E0 »