Weekend dur pentru piloții GASGAS 

3 zile caniculare și un traseu tehnic extrem de dificil.

Vineri, sâmbătă și duminică a avut loc etapa a II-a din Campionatul Est European de Extrem Enduro și etapa a IV-a din Campionatul Național de Hard Enduro 2021. Concursul, care a ajuns a IV-a ediție, s-a desfășurat la Ditrău - Harghita. Au concurat clasele: PRO, Expert, Hobby, Fete și Veterani.

Pilotii nostri au avut de îndurat trei zile caniculare și un traseu tehnic și extrem de dur. Bineînteles, sportivii nostri au urcat pe podium din nou.

Jozsa Norbert Levente (GasGas): “Nu vreau să par omul care caută scuze, dar am avut un weekend plin de ghinion” 

O noua luptă s-a dat pentru prima poziție la clasa PRO, între pilotul sustinut de ATH Moto, Jozsa Norbert Levente si bulgarul Teodor Kabakchiev (Husqvarna)! Iata povestea Ditrocks 2021:

Am așteptat tare mult cursa asta. Prologul a fost un circuit de EnduroCross legat cu câțiva kilometri de pădure, urcări, pâraie. Am ratat startul și, de pe locul 11, a trebuit să îmi fac loc printre rideri până pe locul 2. A doua zi am plecat de pe locul doi, am tras tare sa-l prind din urma pe Teo și, la scurt timp, o creagă mi-a străpuns cizma și mi s-a înfipt în gleznă. Am strans din dinți, am tras tare si deja la CP2 conduceam cursa. Înainte de ultima buclă de clasa PRO aveam 5 minute avans, unde am fost îndrumat greșit de spectatori într-o bucla de clasa EXPERT. Deabia la sfârșitul buclei de B am fost anuntat ca am greșit traseul, am revenit iar pe traseul corect și am refăcut bucla destinata clasei noastre. Kabakchiev care ajunsese la finish se mira de ce eu nu eram deja acolo, pentru ca de la CP2 nu m-a mai vazut pe traseu. Duminica, din pacate, la CP4 am făcut și pană pe spate, ceea ce mi-a redus la minimum șansele pentru a recupera timpul pierdut cu o zi înainte așa că am hotărât să îmi protejez poziția a doua în clasamentul general.Nu vreau să par omul care caută scuze, dar de data asta chiar am avut un week-end plin de ghinioane. Mergem mai departe cu capul sus!“


On Sunday, the pilot supported by Master Bike Cluj and Gas Gas Motorcycles Romania - ATH MOTO, Szinker SRL, L&A, 3Aimpex, NILS Oil Romania, MX Motors, Lets Ride Graphics, ServiceSuspensii.ro, Forma, CZ Chains Romania and EnduroExpert has 3 minutes to recover , but the day is shorter than usual, it's hard to do. Moreover, with a stiff ankle, Norbi tried to recover as much as possible. 

"Unfortunately at CP4, on Sunday I did it up to my back, which reduced my chances to recover the lost time on Saturday, so I decided to protect my second position in the general classification. I don't want to sound like an apologist, but this time I really had a weekend full of bad luck, but let's move on; Head up! I want to congratulate the organizers for this fantastic race and especially the spectators on the route who encouraged us from start to finish! ”

Norbert Jozsa

La Ditrocks, s-a dat și bătălia VETERANILOR: Zdenek Cyprian vs Stroisteanu Bart

Pilotul Master Bike Cluj si sustinut de ATH MOTO, Stroisteanu Bart, a dat și el lupte grele cu cehul Zdenek Cyprian:

“Vineri am avut un PROLOG interesant, nu prea am putut depăși, dar mi-am păstrat un ritm bun și am reușit să țin în spatele lui Zdenek. Zdenek merge împușcat, nu are rost să mai povestim, iar tipul asta de traseu îl avantajează foarte mult! La fel și sâmbătă, traseul a fost foarte cursiv, susținut, plin de pâraie, urcări, dar fără ruperi de ritm. Am văzut că avea deja 20 de minute avans, m-am deconectat și am zis că trebuie doar să-mi păstrez locul și să ajung la finish în siguranță, ceea ce s-a și întâmplat. Duminică la fel, un traseu rapid, cu doar două urcări tehnice, probabil traseul a fost gândit pentru ploaie, dar ploaia nu și-a făcut simțită prezența din păcate. M-am simțit bine pe noua motocicletă, GasGas – rezistă!”

GasGas ramane pe podium și după acest weekend, chiar dacă pe locul al doilea.